Tips & Links

In de omgeving van Eernewoude zijn voldoende leuke dingen te doen. Hieronder vind je een paar tips van dingen die wij leuk vonden om te doen.

Tip 1: Verken de Alde Feanen eens per boot, je kunt dan ook op de kleinere slootjes varen, met prachtige doorkijkjes. Je kunt daarvoor een boot huren. Dat kan met een sloep, een valk of als je lekker wilt inspannen ook met een kano. Ben je niet zo’n ervaren schipper, dan kan je ook met een rondvaart meegaan. Er zijn diverse opties vanuit Eernewoude.

Tip 2: Je kunt met de fiets leuke tochten maken langs het water. Vanaf de Buitenplaats kan je naar Warten fietsen. Het laatste stukje moet je met het pontje. Hiermee steek je het Prinses Margriet kanaal over.

Tip 3: Als je met kinderen op het park bent, is het leuk om een opblaasbootje mee te nemen. Kinderen kunnen rondjes varen op het park om de verschillende eilanden heen. Ze kunnen dan ook zelf naar het strandje roeien.

Tip 4: Mocht je zin hebben om een (mid)dagje met een sloep te willen varen, dan is er een mooie route naar Grou. Vanuit Eernewoude vaar je rechtdoor over de Folkertssleat. Dan de Treijehustersleat in. Je kunt hier even een versnapering halen bij het Trye Hûs. Daarna door naar Grou. In Grou kan je bijvoorbeeld even een ijsje halen. Terug kan je via het Pikmeer en de Wijde Ee. Er zijn meerdere routes terug. Reken op een uur naar Grou en op 1.30 uur terug met een sloep.

Als je op zoek bent naar meer informatie over de omgeving en wat er te doen is, klik dan op één van de onderstaande links.

Algemeen: VVV Earnewald

Kinderen:

Watersport: